2016. július 2., szombat

Fates and furies



Szóval ez a könyv olyan szép, hogy alig bírtam befejezni. De ha még Obama is olvasta, akkor csak jó kellett, hogy legyen, nem? És tényleg, gyönyörű.
A történet nagyon egyszerű, Lotto Statterwhite és a felesége, Mathilde életéről szól, az első részben (Fates) Lotto szemszögéből, majd a másodikban (Furies) Mathilde történetét ismerjük meg. Nincs sok dráma,vagy esemény,az ifjak az egyetem utolsó heteiben megismerkednek, halálosan szerelmesek lesznek egymásba, és néhány hét múlva össze is házasodnak (az első két oldalon pedig már szexelnek is). Lotto színészi babérokra tör, ám sikertelenségét követően sikeres drámaíró válik belőle, mindenki imádja, a darabrjai hatalmas sikereknek örvendenek.
Lauren Groff karakterei olyan fantasztikusan érzelmileg komplexek, és valóságosak, de mellettünk nem sok hely marad tényleges eseményeknek, nem hogy valódi mellékszereplőknek. Lotto egy rendkívül szerethető figura, de mire Mathilde fejezeteinek a végére értem, teljesen olyan érzésem volt, hogy hát ennek a férfinek fogalma sem volt semmiről. A sikerek amiket véletlennek hitt mind Mathilde machinációi, aki a háttérből sokkal jobban befolyásolja az eseményeket mint ahogy ő valaha el is képzelhette. (De persze meg sem fordult a fejében.).





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése